basarili-cocugun-iksiri-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Başarılı Çocuğun İksiri

Merhaba !

Özellikle ilk ve orta öğretimde çocuğu olanların çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir kitaptan bahsetmek istiyorum :

Okuduğum kitabın adı "Başarılı Çocuğun İksiri" daha kapaktan son derece iddialı bir giriş değil mi? Çocuğunuzun ev ödevi yapması bir kabusa mı dönüşüyor? Odaklanma sorunları mı yaşıyor? Sınav sorularını evde rahatlıkla çözebildiği halde sınavda kitlenip kalıyor mu? Öz güven eksikliği mi yaşıyor? Öğrenme zorluğu mu çekiyor? Gibi sorulardan en az bir tanesine evet diyorsanız, bu kitapta işinize yarayacak ipuçları bulmanız mümkün.

Sonsuzluk işareti ortasından yatay çizilecek bir çizgi ile çocuğunuzun görsel, işitsel veya kinestetik mi olduğunu, dolayısı ile de ne şekilde daha kolay öğrenebileceğinden bahsediyor. Evde kolayca yapılabilecek kolay öğrenme, zihin açma, odaklanma, yaratacılık uyarma gibi egzersizler de var kitapta.

Örneğin : Dengeleyici, Kulak Açma Egzersizi,Uyandırıcı, Canlandırıcı, Güzel Yazı , Oksijen arttırıcı gibi pek çok egzersiz bulabilirsiniz.

Benim çok ilgimi çekti, birçok yerin altını çizdim. Ufaktan İlkokul velisi olmaya hazırlansam iyi olacak sanırım :)

Eğitim Kinesiyolojisi yurt dışında pek çok yerde birçok öğrenci sorununu aşmakta kullanılıyormuş, burada amaç çocukların başarıyı yakalamak için bir yarış atı gibi koşmasından ziyade, hem mutlu hem de başarılı olmalarını sağlamak !



Hem ebeveynlere hem de eğitimcilere öneririm bu kitabı, Kuraldışı Yayıncılıktan.


KitapkurduAnne