beyoglu-macerasi---haftanin-hediye-kitabi-kitapkurduanne-haftanin-hediye-kitabi

Beyoğlu Macerası - Haftanın Hediye Kitabı

Bu hafta Kitapkurduannede harika bir hediye kitap var! Sara Şahinkanatın yazdığı Beyoğlu Macerası Bilgi Avcıları Gizli Görevde...

www.kitapkurduanne.coma üye olarak bu yazının altına 26 haziran cuma gece 24 e kadar yorum bırakmanız yeterli...

Sara Şahinkanat´ın "Beyoğlu Macerası" nda her köşesinde görecek çok şey olan Beyoğlu ve Taksim Meydanında Bilgi Avcılarının gizli görevleri ve yaptıkları heyecanlı yolculuğu okuyacaksınız. Kitabın konusu Masal´ın çok ilgisini çekti zira kendini "ajan" sanıyor... Tramvaya binmeye de bayılıyor..Hele kitaptaki şifre çözücü anahtar pek gizemli geldi kendisine, yanlız şu an için fazla uzun ve komplike geldi, hepsini bitiremedik. Sanırım 5-5,5 yaşta tam anlamıyla keyfine varacağız.

Kitabın ilüstrasyonları Ayşe İnan Alican´ın ve gerçekten harika. Kitap IBBY tarafından 2011 yılında tasarım dalında Yılın Çocuk Kitabı seçilmiş. Geçen ay Sara hanım kızımın okulunda bir etkinlik yaptı, biz de tek eksiğimiz olan bu kitabı imzalı olarak alabildik.YapıKredi Yayınlarından, 5 yaş üzeri için uygun, daha küçüklere de tek seferde tamamı olmasa da okunabilir bence. Ben bu kitapla güzel bir Beyoğlu turu planlıyorum kafamda Masal için.


Sara Şahinkanat Kimdir?

Image result for sara şahinkanat

Sara Şahinkanat (1966, İstanbul) Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden ve Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Tercümanlık ve reklamcılık yaptı. 2001 yılında oğlu Tan dünyaya geldi. Ona beğendirmek için yazmaya başladığı resimli kitapları artık başka çocuklar için yazıyor. Japonya’daki 2009 Oshima Uluslararası El-yapımı Kitap Yarışması’nda Kertenkele’nin Sihirli Kuyruğu kitabıyla “Acceptance” ödülü aldı. Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’dan? adlı kitabı “ÇGYD 2009 Yılın En iyi Resimli Öykü Kitabı” seçildi.

YKY’den Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor, Maymun Kral (Feridun Oral ile birlikte), Mevsimlere Güzelleme (Arslan Sayman ile birlikte; Resimleyen: Deniz Üçbaşaran), Bilgi Avcıları Gizli Görevde/Beyoğlu Macerası, Üç Kedi Bir Dilek, Annemin Çantası (Ayşe İnan Alican ile birlikte) kitapları çıktı.


Ayşe İnan Alican Kimdir ? ( Bilgiler çizeriz.biz sitesinden alınmıştır)



1972 Haziran’ında Ankara’da doğdum. 1994 yılında H.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Anasanat Dalı’ndan mezun oldum ve aynı yıl Ankara’da, Siyah-Beyaz gazetesinde karikatürist olarak işe başladım. Aynı görevi Günlük Haber ve Schwarz auf Weiss gazetelerinde de sürdürdüm. 1996’da Özgün yayıncılıkta grafik tasarım ve illüstrasyon çalışmalarını birlikte yürüttüğüm ders kitabı çalışmalarım oldu. 2003 yılında Birgün gazetesinin çocuk sayfasını hazırlamaya başladım.

Halen bağımsız olarak yaptığım çocuk kitabı resimlemeleri dışında, Tübitak ve TRT süreli yayınlarıda çalışmalar yapmaktayım.

COCUK KİTABI

"Quen lle ten medo a Carapuchiña Vermella?" (Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız´dan’) Kırçiçeği Yayınları, İspanyolca ve Rusça baskıları, 2013

"Three Cats One Wish" (Üç Kedi Bir Dilek) İngilizce baskısı, Ocak 2013

´Üç Kedi Bir Dilek´ Yapı Kredi Yayınları, Şubat 2012

´Beyoğlu Macerası´ Yapı Kredi Yayınları, Temmuz 2011 (IBbY Onur Listesi), Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı ödülü, 2011

´Gokyuzunden Yeryuzune masallar´ Kelime Yayınları, Ocak 2010

‘Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız´dan’ Kırçiçeği Yayınları, Ağustos 2009 (ÇGYD 2009 Yılın En İyi Resimli Kitabı)

‘Hangi Ses Benimki’ Kök Yayıncılık, Nisan 2009

´Çizgisiz Zebra´ Kök Yayıncılık, Kasım 2008

´Bir Gül Çocuk´ Kök Yayıncılık, Ekim 2007

´Duygu Profesörü´ Eğitim Kitabı, Kök Yayıncılık, Eylül 2007

´Samed Behrengi´ Kitap serisi, Nokta Yayıncılık, Ekim 2006

´Çocuk Oyunları´ - Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, 2005

‘Bebeğimin İlk Yılları’ On Müzik, Ocak 2005"

‘Okusun da Büyüsün’ Yeni Çizgi Yayınları, Şubat 2004

‘Elma Kelebeği’ Kök Yayıncılık, Eylül 2002, (T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı TEDA 2007 projesinde yurtdışı baskısı)