bidigago---bir-kitaptan-cok-daha-fazlasi-----cocuk-egitimi

Bidigago - Bir Kitaptan Çok Daha Fazlası ...


Merhaba !

Bidigago Bidigago dendi herkes herkes önerdi, bana az yazmışım gibi geldi Bidigago ve sevgili Eda Albayrak için yeniden ve daha kapsamlı yazmak istedim hissettiklerimi.

Kitabı ilk elime aldığımda hissiyat şuydu : "Okşamak" evet evet kitabı okşamak geldi içimden çünkü inanılmaz kaliteli ve güzel bir dış kapağı var kitabın. Abm Yayınevi´nin sanırım artık imzası gibi oldu bu baskı, kapak, kağıt kalitesi, önce dokunma duyuma hitap etti anlayacağınız !

Ardından içine girdim kitabın baktım yazarı hakkında biraz bilgi var, hem de akranım aman da ne güzel diyerek okudum, okudum da hafif çaplı bir bunalım yaşamış olabilirim. Sağolsun Eda hanım şu kısacık ömrüne çok büyük işler, eğitimler sığdırmış.Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede AdSchool Reklam Tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamlamış, üzerine eğitimler, eğitimler, tecrübeler eklemiş...

2012 Yılından bu yana yaratıcı zeka alanında çalışmalarını sürdürüyor ve ilköğretim çocuklarına yönelik yaratıcı zeka atölyeleri veriyor.Bilgi Üniversitesinde ise (benim de çok katılmak istediğim) ebeveynlere yaratıcı düşünme eğitimleri ve seminerleri veriyor..



Kitabı incelediğimde çok meraklanmış ve içten içe kıskanmıştım ( evet evet açık ve net çok kıskandım yani ! ) Eda Hanım´ı, tanışınca anladım ki doğru insana hayran olmuşum ve kıskanmışım !!! Happy Nest´te Abm Yayınevi´nin düzenlediği Bidigago tanıtımında Eda Hanım biz yetişkinlere yaratıcı zeka oyunları oynattı, biliyorum ki bunlar buzdağının sadece görünen kısmı idi, altındakilere merakım, ilgim epeyce artmış durumda !



Bidigago aslen bir günlük gibi, günlük ödevler var ve her biri yaratıcılığınızı, beyninizi, hayalgücünüzü işte kafanızın içindeki her şeyi ortaya dökmenizi gerektiriyor.



Yaratıcı Düşünme nedir ?

Herkesin düşünemediği birşeyi düşünmek mi?

Değişik birşey düşünmek mi? Yoksa absürt bişeyler düşünmek mi? Yoksaaa kendine has olan yaratıcı mıdır?

Yoksa Hepsi mi? Şimdi ben bu soruları düşünüp yazdım ya hah işte yaratıcı düşündüm de yazdım !

Bu kitap bir çocuk kitabı gibi gözükebilir ama bence aynı zamanda yetişkinler için de harika bir kitap. Eda Hanım´ın kitabı yazış öyküsü ise iyice ilginç çünkü aklında hiç böyle bir düşünce yokken Abm Yayınevi sahibesi Çağla hanım´ın önerisi ile yazmış kitabı. Oyunlar zaten yıllardır atölyelerinde kullandığı oyunlarmış. Ben Eda hanım´ın burada kalmayacağını ve yeni kitap veya kitaplarla karşımıza çıkacağını düşünüyorum ve umuyorum,



Bu arada çocuklar için yaratıcı zeka atölyeleri vermeye başladı Eda Hanım Happy Nest´te, İstanbul´da yaşayanlar bilginiz olsun...

Kitabın KitapkurduAnne deki tanıtımına ulaşmak için buraya tıklayın lütfen...


Sevgiler,

KitapkurduAnne