bu-beden-benim--cocuk-bedenime-dokunma--cocuk-kitaplari

Bu beden benim ! Çocuk bedenime dokunma !

Merhaba !

Daha evvel çocuklarımızın cinsellikle, karşı cinsi ve kendi bedenlerini tanıma ve kendini koruma, özel bölgelerinin farkına varma konularında ara ara tanıttığım kitaplar oldu. Tüm bu kitapları maalesef ki günümüz koşullarında alıp okumamız, çocuklarımızı bilinçlendirmemiz her şeyden çok önem taşır bir hale geldi. Bu sebeple bu kitapları ortak bir başlık altında toplamak ve tekrar dikkatinizi çekmek istedim.

Bu kitaplardan bir veya birkaçını edinip çocuğunuzla paylaşmadan evvel, lütfen kitapları önce kendiniz okuyun, çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, neye nasıl tepki vereceğini, ne sorular sorabileceğini az çok öngörebilirsiniz. Bu sorulara önceden hazırlıklı olursanız, soru ile karşılaştığınızda kem küm etmeden güvenle yanıtlayabilirsiniz. Bunun dışında benim belirttiğim yaşlar genel olarak kendi fikrimdir, mutlaka anne/baba olarak kendiniz değerlendirip çocuğunuza ne zaman hangi yaşta okuyacağınıza siz karar veriniz. seks shop seks shop seks shop

Bir çocuğun bedenini tanımaya, bedenini anlamaya, özel bölgelerinin farkında olmaya ve yaşı ilerledikçe cinsel bilgileri doğru kaynaktan doğru şekilde edinmeye ihtiyacı vardır. Bundan ne kadar kaçarsanız, ne kadar üzerini kapatıp geçiştirmeye çalışırsanız merak o kadar artacak ve sorularının cevabını dışarıda arayacaktır.

Ayrıca kendine yaklaşan tanıdığı veya tanımadığı bir kişinin davranışlarının normal olup olmadığını ayırt edebilmesi için neyin "normal ve kabul edilebilir" seks shop olduğunu öğrenmiş olması gerekir.

Umarım bu kitaplar işinize yarar, seks shop ilave kitap önerisi olanlar bu yazının altına yorum yazarlarsa listemizi daha da geliştirebiliriz.

1) Kızlar Erkekler Pantolonlar Etekler / seks shop Meraklı Sorulara Doğru Yanıtlar

Prof.Dr.İsmihan Artan / Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı --- Kök Yayıncılık

Yaş Grubu : 4 Yaş ve Üzeri

2) Bedenim Bana Ait

Pro Familia Alman Aile Planlaması, Cinsel Pedagoji ve Danışmanlık Cemiyeti

Yaş Grubu : 5 Yaş ve Üzeri

3) Bu Beden Benim / Pedagojik Öyküler Dizisi

Bedensel Farkındalık ve Sınırlar Üzerine Bir Öykü

Pedagog Ayşen Ay / Mandolin Yayıncılık

Yaş Grubu : 4 Yaş ve Üzeri

4) Kendimi Koruyorum - Yabancılar - Cinsellik

Burcu ve Berk Serisi / Artemis Çocuk

Defne Ongun Müminoğlu

Yabancılar ve Kendimi Koruyorum : 3-4 Yaş ve Üzeri

Cinsellik : 5 Yaş ve Üzeri

5) Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri

Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik / Net Çocuk

Yaş Grubu : 5 Yaş ve Üzeri

 

seks shop

6) Kızlar, Oğlanlar ve Beden Bilimi

Cinsellikle ilgili ilk Sorulara Yanıtlar

Meg Hickling

Yaş Grubu : 6-7 Yaş ve Üzeri