halli-galli-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Halli Galli

Merhaba !

KitapkurduAnne Eğitici Oyun ve Oyuncak Önerisi bölümünde sizlere Masal´la oynadığımız, zevk aldığı ve ona bir şeyler kattığını düşündüğüm oyunları paylaşmaya devam ediyorum. Zira piyasada inanılmaz çok oyun ve oyuncak var ve ciddi fiyatlar mevcut. En azından seçimleriniz konusunda bir faydası olacağını düşünüyorum.

Halli Galli´nin iki çeşidi var birisi 6 yaş üzeri olan ( ki bu bizim oynadığımız) diğeri daha küçükler için. Oyun üzerlerinde dört farklı meyve resmi olan kartlardan ve bir zilden oluşuyor ( resepsiyonlarda görevliyi çağırmak için üzerine basılan cinsten). Kartların her birinin üzerinde farklı sayıda meyve var. Oyun 2-4 kişi ile oynanıyor, kartlar herkese eşit sayıda dağıtılıyor ve sırayla kartlar açılmaya başlanıyor. Amaç aynı meyveden ortada toplam beş adet olduğunu görüp ilk olarak zile basmak. Zile ilk basan kartları alıyor. Yanlış basma halinde diğer oyunculara birer kart vermek durumunda.

Oyun çok basit gibi gözükse de hem toplama işlemi, hem konsantrasyon ve hız gerektiriyor. Örneğin çok dikkat etmeden oynadığında Masal hiç ilk önce basamıyor ve bunu fark edip konsantre olmaya çalışıyor. Oyun bence de 6 yaş üzeri için uygun, ya da en azından basit toplama işlemlerini kafadan yapabiliyor olması lazım çocuğun.



Oyunun bir de 4 yaş üzeri için olanı var, aşağıda fotoğrafını görebilirsiniz, ama o yaşta oynamadığımız için bir yorum yapamıyorum.





Oyunun tanıtım videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz.




Oyuna internetten bir çok siteden ulaşabilirsiniz, ben internet üzerinden www.iqoyuncak.com´dan almıştım,

Keyifli oyunlar,

Kitapkurduanne