harika-matematik-sergisi---the-zone-kitapkurduanne-gezelim-tozalim

Harika Matematik Sergisi - The Zone

Merhaba !

Uniq İstanbul´u açıldığı zamandan beri takip ediyorum, özellikle Tırtıl Kids´in uzun zaman sonra tekrar bu mekanda açılması da etkili oldu tabii, ardından Volkswagen Arena´da Masal ile geçen sene gösteriler izledik ve yaz sonunda da dışarıda kocaman bir alanda açılan Survivor Eğlence Parkına gittik.

Uniq içinde "The Zone" adı verilen bir eğlence ve kültür merkezi açıldığını duymuştum ama esas merak ettiğim bu merkezdeki Harika Matematik Sergisi idi. Acaba Masal için biraz erken mi diye düşünürken geçtiğimiz hafta sonu kara rağmen attık kendimizi oraya.

Kapıdan girerken iki seçeneğiniz var, sadece Trambolin Parkı için bilet alabilir veya bizim yaptığımız gibi Kombine bilet alıp hem Matematik Sergisini gezip, hem Oditoryumda film izleyip, isterseniz atölyelere katılıp, üzerine bir de Trambolin Parkına girebilirsiniz. Biz 35 TL ödedik yanlış hatırlamıyorsam.

Harika Matematik Sergisi 20 farklı istasyondan oluşuyor, sizi bir görevli genç alarak tek tek istasyonlara götürüyor, anlatıyor ve çocuğun konuyu deneyimlemesini sağlıyor.

İlk olarak bir bateriye oturuyor çocuk, karşısındaki ekranda çıkan renklere göre aynı renkteki bateriye hızlıca belirtilen sayıda vurması gerekiyor, başka bir yerde ağırlıklarla bir geminin batmamasını sağlıyor, bir başka tarafta da bir daireyi tamamen kapatacak şekilde diğer daireleri yerleştiriyorsunuz.

İstasyonların her biri matematikle, sayılarla ve beyni çalıştırma ile ilgili.




Dört işlemle ilgili olan kısım Masal ile pas geçtiğimiz tek yer oldu çünkü onun yaşını aşıyordu, ama diğerlerinin hepsinde gayet keyif alarak, düşünerek yapmaya çalıştı.





Pizza Yapalım kısmı en sevdiği yerlerden biri oldu, pizza parçalarını tamamalama ve kesirleri öğretme amaçlı bir istasyon burası.







20 İstasyonu tamamlamak ortalama 45 dakika - 1 saat sürüyor, tabii çocuğun ilgisine ve bazen beğendiği bir istasyonu tekrarına bağlı olarak,

Matematik Sergisi çıkışında oditoryuma girip yirmi dakika kadar film izledik, bizim izlediğimizde portakal dilimlerinden lamba yapımını anlatıyordu, bana kalsa daha bir saat izlerdim :) Masal´ın aklı trambolinlerde olduğu için daha fazla kalmak istemedi.

Veee ardından geldik trambolin alanına, bir sürü trambolin aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi kare kare ayrı alanlar halinde sıralanmış, çocukların çıldırmaması ve enerjisini atmaması mümkün değil, en son sırada basket potaları da mevcut, zıplarken bir de basket atabiliyorsunuz. Burası için mutlaka yedek kıyafet bulundurmak lazım zira çocuklar sucuk gibi terliyorlar.


Matematik Sergisi 31 Mart´a kadar açık olacak bildiğim kadarıyla, bizim gittiğimiz gün karlı bir gün olduğu için harika rahatsız etmeyen bir kalabalık vardı, normal haftasonları eminim daha kalabalık oluyordur, belki sabah saatlerini tercih edebilirsiniz.

Uniq İstanbul içinde bir çok yeme-içme alternatifi de mevcut, biz çıktıktan sonra bir İtalyan restoranında pizza yedik örneğin.

Daha bitmediiii ! Uniq de ön kısımda bir de kocaman buz pateni pisti yapılmış, benim aklım baştan beri oradaydı, küçükken buz pateni kaydığım ve çok sevdiğim için Masal´la kaymayı çok istiyordum.

Saat başı 40ar dakikalık seanslar var, paten ve çocuklar için kaskları kiralayabiliyorsunuz. İsterseniz çocuklar için kızak kiralama şansınız veya özel ders alma imkanınız da var. Çok keyifli vakit geçirdik biz Masal´la ve ben bu yaşımda düşmeden kayabilmeyi hatta kayarken Masal´ın kızağını çekmeyi bile becererek kendimle gurur duydum :) Geçen sene kaymaya ancak bir kez Bayrampaşa´ya Forum´a götürmüştüm Masal´ı ama uzak olduğu için devamını getirememiştik. Burası o kadar keyifli ve güzel ki, sık sık gelmeyi düşünüyoruz bu kış. Kayarken çalan müzik, çıkışta oturup içeceğiniz bir sıcak çikolata... kışın keyfi anca böyle çıkmaz mı zaten ?




Hafta sonu ne yapalım derseniz bence Uniq İstanbul´a gidip Zone´da Matematik Sergisini gezip, trambolinde enerji atıp, yemek yiyip üzerine bir de ilginiz varsa çocuğunuzla buz pateni yapmak güzel bir alternatif bence ! Uniq İstanbul´daki etkinlikler için www.uniqistanbul.com´dan da bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler,


KitapkurduAnne