oyun-cocuk-dergisi---turkiye-zeka-vakfi-kitapkurduanne-cocuk-dergileri-dosyasi

Oyun Çocuk Dergisi - Türkiye Zeka Vakfı

KitapkurduAnne´de çocuk ve ebeveyn kitapları dışında bundan sonra düzenli olarak ( yani düzenli olabileceğini umuyorum ! ) piyasadaki çocuk dergilerini inceleyerek bunları sizlere tanıtmak istiyorum. Kitap dışında okunabilecek, zevk alınabilecek yazılı kaynakların da olduğunu bilmeleri, düzenli dergi okuma alışkanlığı kazanmaları da önemli çünkü çocukların. Üstelik şimdiki dergiler o kadar dolu ve o kadar ilgi çekici ki içeriklerinin tamamını okumaya, aktiviteleri yapmaya veya eklerinde verdikleri oyunları oynamaya zaman yetmiyor.

Bahsettiğim dergilerin tabii ki, şu ekinde karakter oyuncakları verenler olmadığını az çok tahmin etmişsinizdir ! Nitelikli ve kaliteli yayınlardan bahsedeceğim. İlk olarak seçtiğim dergi "Oyun Çocuk Dergisi" ve Türkiye Zeka Vakfı tarafından çıkartılıyor. Türkiye Zeka Vakfı adına Emrehan Halıcı var derginin başında. Yazı işleri Müdürü ise Nihal Sandıkçı.

Dergiden şimdiye kadar aralıklarla iki sayı aldım ve inceledim. Öncelikle belirtmeliyim ki dergi ilkokul çocuklarını hedefliyor hatta bana sorarsanız 7 yaş üzeri, yani ikinci sınıftan itibaren çocukların kendi başlarına zevk alabilecekleri tarzda.

Derginin ilk bölümü "Emrehan Halıcı ile Beyin Sporu" bu bölümde çok ilginç sorular, beyin çalıştıracak problemler var :


Ardından yarım bırakılan veya tamamı anlatılmayan bir hikayenin sonunu çocukların getirmesinin istendiği bir bölüm var ve okurlardan gelenlerin bazıları bir sonraki sayıda yayımlanıyor.

Dergide Çengel bulmaca, Sudoku, Renkli Sudoku, harf-sayı ve resimlerle yaratılmış farklı farklı çokça zeka oyunu mevcut.Aşağıda bunlardan örnekler görebilirsiniz :



Elbette derginin içeriği bu kadarla sınırlı değil, Kitap Kurdu köşesinde kitap tanıtımları, Beslenme Çantası bölümünde beslenme ile ilgili bilgiler, Bilmeceler, Bulmacalar ve Kelime Oyunları da var.

Bir çocuğun çok zeki olması bence tek başına bir şey ifade etmiyor, çocuğun zekasını doğru kullanabilmesi, beynini çalıştırmayı, zorlamayı ve geliştirmeyi öğrenmesi çok önemli. Bunu yaparken de sıkılmadan, keyif alarak yapması hedef. Bu açıdan baktığımda bu derginin içeriğini çok başarılı buluyorum.



Dergi 32 sayfa, aylık olarak yayımlanıyor, en son yayımlanan Ekim ayı sayısı derginin 76.sayısı.

Türkiye Zeka Vakfı internet adresi : www.tzv.org.tr

Bu siteyi özellikle incelemenizi ve makaleleri okumanızı tavsiye ederim !

Dergi için ise http//oyundergisi.tzv.org.trlinkinden ulaşabilirsiniz. Derginin aylık fiyatı 8tl, 12 aylık abonelik bedeli ise 80tl imiş.

Sevgilerimle,

KitapkurduAnne