sinirlarini-asan-cocuklar-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Sınırlarını Aşan Çocuklar

Merhaba !


Anat Baniel ismini duymuş muydunuz? Ben bu kitabı okuyana kadar haberdar değildim... "Sınırlarını Aşan Çocuklar" israil doğumlu Amerika´da yaşayan, özel gereksinimli çocuklarla çalışan ve hayatını onlara adayan Anat Baniel´in kitabı.

Otizm, Asperger Sendromu, dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi problemleri olan özel çocukların bu method ile nasıl gelişim gösterdikleri inanılmaz. Methodun ana fikri en başta bu çocukların tek ihtiyacının özel bir yaklaşıma ihtiyaçları olması.

Çocukları yapamadıkları şeylere zorlamak, aynı şeyi defalarca tekrarlatmak değil onunla bağ kurmaya odaklanmak ve beynin değişebilme yeteneğini kullanmak temeli üzerine kurulmuş. Kitapta Anat Baniel´in "Dokuz Temel Esas" adını verdiği beynin uyanması ve çocuğun içinde yatan potansiyele ulaşması için ihtiyaç duyduğu esaslar anlatılıyor. Kitabı okurken büyük bir heyecan ve umut doldu içime, ülkemizde de çok sayıda anlaşılmayı ve doğru yaklaşımı bekleyen "özel" çocuğumuz var ve belki en azından bu kitabı okuyarak onların beynine giden yolu açabiliriz...

Özellikle ebeveynler, pedagoglar ve "özel" çocuklarla ilgilenen herkese öneriyorum, Doğan Kitap´tan...




"Bizi sınırlayan tek şey, sınırlı olduğumuza inanmanızdır" Dr.Moshe Feldenkraid


Anat Baniel ile ilgili daha fazla bilgiye internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca youtube´da "Kids Beyond Limits" yazarak videolarına da ulaşabilirsiniz.