basparmak-cocuklar-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Başparmak Çocuklar

Merhaba, bundan sonra yetişkinlerin ve özellikle de ebeveynlerin okumasını önerdiğim kitaplara blogda "Yetişkinlere ve Ebeveynlere Kitap Önerileri" kategorisinde yer vereceğim.

İlk kitabımız da Yalvaç Ural´ın Yapı Kredi Yayınlarından çıkan yeni kitabı "Başparmak Çocuklar"...

Neden mi başparmak? Çünkü zamane çocuğu artık beş yaşında tablet kullanıyor, Nintendo oyunları oynuyor ve artık başparmak senelerdir kapıldığı rehavetten kurtulup aktif roller alıyor! Başparmak Çocuklar, kuşaklardan beri anlatılagelen klasik masallara inanmayan, sorgulayan yeni çocukların dünyasını anlamak isteyen anne, baba ve eğitimciler için bir rehber niteliğinde... Bir de Yalvaç Ural´ın espirili, keyifle okunan üslubu ile birleşince tadından yenmiyor.

Yalvaç Ural bu kitabında internet ve bilgisayar oyunları başta olmak üzere, teknolojinin şekillendirdiği "yeni çocuk" lara ve onlara ayak uydurmaya çalışırken kendilerini de dönüştüren anne babalara odaklanıyor. Teknolojinin yararlanın zarara evrildiği noktaların altını özenle çizerken teknolojinin çocukların gelişiminde üstlendiği kritik role dikkat çekici ve düşündürücü örneklerle değiniyor.

Yazar kitapta bir okul söyleşisinde "Masal Çözümlemeleri" üzerinde konuşurken KIrmızı Başlıklı Kız konu olduğunda dokuz yaşında bir kız çocuğunun bu masalı sorgulayan sorularına yer vermiş, çok hoşuma gitti çünkü bazı klasik masallar için ben de aynı şekilde düşünüyorum, sorguluyorum ve kızıma okumuyorum.

Jean Paul Sartre´ın şu sözü ile yazımı bitirmek ve okumayı size bırakmak istiyorum "Yazarın görevi küreğe kürek demektir" Diller de hastalanır ve sözcükler yanlış anlamda kullanılır , yazarın görevi bu hastalıkları gidermektir...


İyi Okumalar,

KitapkurduAnne