her-cocuk-ispanak-sevmez-mi-acaba-kitapkurduanne-cocuk-beslenmesi

Her Çocuk Ispanak Sevmez mi Acaba

Merhaba !

Ben bugün sevgili Yasemin Üstay Tekin tarafından çoook güzel bir etkinliğe davetliydim. Yasemin benim instagram sayesinde tanıdığım ve hani böyle görmeden içimin ısındığı birkaç insandan biri idi. Güler yüzünü ve samimiyetini görünce bir kez daha hislerimde hata yapmadığımı anladım zaten. Daha kendisini tanımadan kitabı "Her Çocuk Ispanak Sevmez" i almış ve tarifleri bir bir denemeye başlamıştım bile. Örneğin bu soruyu bana Masal için sorsanız cevap için düşünürüm ve anca şöyle yanıtlayabilirim : Belli olmaz bazen yer, bazen yemez !



Bugün MSA ( Mutfak Sanatları Akademisinde) Tefal´in sponsorluğunda süper bir workshop gerçekleştirdik, daha evvel MSA´da günlük bir workshop´a katılmış ve çalışma alanına, eğitime, öğretmenlere ve ortama bayılmıştım. Bugün de orada Balkabaklı Tarçınlı Kek, Kestaneli ve Badem Sütlü Waffle ve Yaban Mersinli ve Antep Fıstıklı Granola hazırladık beraber. O kadar keyifliydi ki ! Bugün kendimden gerçekten utandım, zira annem bana ilk çıktığında hediye bir Tefal Actifry almıştı ve ben niyeyse onu patates ve kabak kızartmak dışında hiç kullanmamıştım daha önce. Bugün gördüm ki ben tabiri caiz ise bu konuda "ilk çağ"da kalmışım. Alet kendini aşmış başka bir boyutta, içinde mısır unuyla hamsiden, mücvere kadar her şey yapılıyormuş da ben bilmiyormuşum. Tarifler için Home Cook Tv´yi hatmedicem önce sonra tutmayın beni, alıcam süs gibi duran actifry´ın pasını !

Şimdi Masal yemek konusunda nasıldır yemek seçer mi sorularına şu cevabı verebilirim : Masal sevdiği şeyi çok güzel yer ama inanılmaz tutucudur, bazı şeyleri ( salatalık ve çiğ sebzeler gibi) ağzına sürmez ve yeni bir şey denemeye çok dirençlidir. Bu sebepledir ki bizim evde temcit pilavı gibi sürekli aynı yemekler pişer durur arada bana ilham gelir, alırım elime Her Çocuk Ispanak Sevmez kitabımı yaparım güzel bir yemek, şansım varsa Masal da beğenir yoksa oturur kendim yerim !

Bugün yaptıklarımız tatlı kategorisinde olduğundan Masal´ın damak tadına hayli uygundu, hatta ona Yasemin abla bize bunları yapmayı öğretti bugün dediğimde "Anne ne güzel sen de bugün yeni bir şeyler öğrenmişsin" dedi. Zamane çocuklarında dil papuç !



Bu güzel günün sonunda bir takipçime "Her Çocuk Ispanak Sevmez" hediye etmek istiyorum, tabii, bu yazıyı ilgiyle okumuş ve sonuna kadar erişmiş birine, bu yazıya pazar akşam saat 00.00´a kadar yorum bırakanlar arasında çekiliş yapacağım.

Bu keyifli gün için sevgili Yasemin Üstay Tekin´e çoook teşekkür ederim !

Not : Merak ederseniz eğer neden bir selfie olsun falan yok etkinlikten diye, yok vallahi çok fena çıkıyorum hiiiç fotojenik değilim siz bunlarla idare ediverin diyeceğim :)


Sevgiler,

KitapkurduAnne