hos-geldin-okuyan-koala-kitapkurduanne-edebiyat-dunyasindan-haberler

Hoş geldin Okuyan Koala

Merhaba !

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesaplarımda sizlere Okuyan Koala´dan ve çıkarttıkları yeni kitaplardan bahsetmiş ve kitapları tanıtmaya başlamıştım. Bu seri içerisinde en çok ilgimi çeken "Uyumak İsteyen Tavşan" olmuştu, zira çocuklarda uykuya dalma güçlükleri ile ilgili çok yakınma duyuyordum ebeveynlerden.

Masal üzerinde kitabın son derece etkili olduğunu daha evvel de paylaşmıştım, şunu söyleyebilirim ki yaklaşık 3 haftalık süreç içerisinde Masal kitabın 4. sayfasından daha ilerisini henüz göremedi ! Yani bizde çok işe yaradı. Annie´nin Planı isimli kitaptan da geçen hafta bahsetmiştim sosyal medya hesaplarımda, en kısa sürede siteye de ekleyeceğim bu kitap özellikle dağınık, düzensiz ve konsantre olamayan ilk öğretim öğrencileri için ideal..

Diğer iki kitabı ayrıca tanıtacağım, burada esas değinmek istediğim konu, Okuyan Koala´nın çok doğru konularda nokta atışı kitap seçimlerini tebrik etmek ve devamını dilemek !!!

Aşağıda Okuyan Koala ile ilgiili basın bülteni de ilginizi çekebilir,




OKUYAN US YAYINEVİ’NİN YENİ MARKASI “OKUYAN KOALA” ÇOCUK GELİŞİM ve PSİKOLOJİ KİTAPLARI ile OKUYUCUYLA BULUŞTU
Amerikan Psikoloji Derneği Onaylı, Dünyanın En Çok Okunan, Çocuk Gelişim ve Psikoloji Kitapları Markası “OKUYAN KOALA” Annelerin Yeni Rehberi Olacak Okuyan Us Yayınevi bünyesinde yayın hayatına başlayan, "OKUYAN KOALA" çocuk gelişim ve psikoloji kitapları serisi, raflardaki yerini aldı. Çocuk ve yetişkin dünyası arasında köprü kuran, onların büyüme süreçlerinde; sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerine destek sunan, Anne babalar ve eğitimciler için de rehber niteliğinde olan Okuyan Koala Çocuk Kitapları okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor! Bugüne kadar yayınladığı kitaplarla büyük ilgi gören Okuyan Us, Okuyan Us, Yayınevi Sahibi ve Psikiyatrist Cem Mumcu ve Çocuk Psikoloğu Petek Halman rehberliğinde, Amerikan Psikoloji Derneği onaylı çocuk gelişim ve psikoloji kitaplarını, OKUYAN KOALA çatısı altında annelerle buluşturuyor. Okuyan Us bünyesinde yayın hayatına başlayan Okuyan Koala Çocuk Kitapları; çocukların dünyasına giriş vizesi niteliği taşıyan kitaplardan oluşuyor. OKUYAN KOALA, Çocuklara Arkadaş, Ebeveynlere ise Danışman, Olmayı Hedefliyor. Çocukların farklı gelişim dönemlerinde karşılaştıkları sorunları büyük meseleler haline dönüşmeden nasıl çözümleyeceklerini, birbirinden eğlenceli hikâyelerle sunarken, onların konuşmakta en zorlandıkları konularla bile rahatça temas edebilmelerine olanak sağlayan Okuyan Koala, uyku ve tuvalet eğitiminden, okulun ilk günü kaygılarına, ödev yapma alışkanlığından, sınıf arkadaşlarıyla iletişime kadar bir çok konuda çocukların doğru bir şekilde gelişmesi için annelere yol gösteriyor.


Dünyada satış rekorları kıran, anne ve çocuklarının en büyük sorunu olan uykuya dalma problemini çözen “Uyumak İsteyen Tavşan”, tuvaletini yaparken korkan çocuklar için “Kaka Yaparken Acıtıyor!”, çocukların ödev yapması ve düzenli olması için yol gösteren “Annie’nin Planı” ve birbirini şikayet edip duran domuzcukların hikayesini anlatan “Öğretmenim Johathan Kağıdımı Yırttı” isimli serinin ilk 4 kitabı ile raflardaki yerini alan “Okuyan Koala” Çocuk Kitapları; çocuklara bir arkadaş, ebeveynlere bir danışman, eğitimciler ve çocuk ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar için de referans kaynağı olmayı hedefliyor. OKUYAN US Yayın Evi Hakkında : 1997’de yayın dünyasına giren Okuyan Us Yayın, yayımladığı tüm kitaplarda, ilk günden itibaren, alternatif bir bakış açısı oluşturmayı hedefledi.
Okuyan Us Yayın, psikiyatri, iletişim, sinema, edebiyat, mizah, gezi, şiir, felsefe, tarih, anı, inceleme, fotoğraf ve çocuk alanlarında, bugün 200’ün üzerinde kitap yayınlamış durumda. Bu süre içerisinde 300’ün üzerinde yazar ve sanatçının eserine ev sahipliği yaptı. Okuyan Us 2004 yılında yayın çizgisinde popüler kitaplara da yer açtı. Yayımladığı türlerin çeşitliliği ile okuyucu kitlesini genişletti. Özellikle bugün 17 kitaba ulaşmış “Dizüstü Edebiyat” serisiyle sevilen ve özgün Türk blogger’ların kitaplarını yayımlamanın yanında, kitap fragmanları ve sosyal medyadaki etkinliğiyle çağın yayıncılığına yön veriyor.Çağdaş Türk Edebiyatı’na yepyeni bir soluk getirecek olan Üç Günlük Dünya Edebiyatı serisi ise önümüzdeki yıllarda adı sıkça duyulacak heyecanlı bir gelişme.
Hayırlı ve uğurlu olsun !
KitapkurduanneAkça Kodal