Blog

cocuguma-bebekliginden-beri-kitap-okuyorum_-cunku----cocuklar-ve-kitaplar

Merhaba !


Bundan önce sizlere kızım Masal ile okuma maceramızdan bahsetmiştim, nasıl başladık, nasıl ilerledik olabildiğince bilgi vermeye çalışmıştım. Çocuklara küçüklükten itibaren kitap okumak konusunda hemfikiriz sanırım. Peki neden? Neden okumalıyız? işte bu soruların bana göre cevaplarını bir araya toplayıp paylaşmak istedim, eminim sizin de ilave edecekleriniz olacaktır, siz de yorumlar kısmına yazarsanız yazıyı birlikte tamamlamış oluruz :)

Çocuğuma bebekliğinde...

miknatisli-kelime-oyunlarimiz-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi


Merhaba !

Bugün sizlere Masal ile çok severek oynadığımız iki oyundan bahsetmek istiyorum. Aslına bakarsanız her ikisi de okuma yazma bilgisi gerektiriyor ama Masal yavaş yavaş okumaya başladığı ve harflerle çok ilgili olduğu için zevkle oynuyoruz birlikte.

Bu mıknatıslı seride aslına bakarsanız birçok çeşit var, benim en sevdiğim tarafı da çok kullanışlı, hafif, az yer kaplayan oyunlar olması ve özellikle seyahat için kolay taşınabilir olmaları. "

#KitapKurduAnne
hos-geldin-okuyan-koala-kitapkurduanne-edebiyat-dunyasindan-haberler

Merhaba !

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesaplarımda sizlere Okuyan Koala´dan ve çıkarttıkları yeni kitaplardan bahsetmiş ve kitapları tanıtmaya başlamıştım. Bu seri içerisinde en çok ilgimi çeken "Uyumak İsteyen Tavşan" olmuştu, zira çocuklarda uykuya dalma güçlükleri ile ilgili çok yakınma duyuyordum ebeveynlerden.

Masal üzerinde kitabın son derece etkili olduğunu daha evvel de paylaşmıştım, şunu söyleyebilirim ki ...

buyulu-gezegen-yaratici-hikaye-kartlari-cocuk-egitimi


Masalların iyileştirici gücünü hepimiz biliyoruz... Hele hele çocukların hayal güçleri ile kurguladıkları, paylaştıkları masallar o kadar değerli ki. Özel Sezin Okulları Eğitim Yayınlarının tasarladığı "Büyülü Gezegen" Yaratıcı Hikaye Kartları çocukların kendi masallarını tasarlamaları için mükemmel birer araç.

#KitapKurduAnne
cocuklara-zaman-ve-saat-ve-kavramlarini-ogretmek-cocuk-egitimi

Merhaba !

Masal bir ay içinde 5 yaşında olacak, her ne kadar gün, ay, yıl kavramlarını bilse de özellikle saat ve dakikada problem yaşıyoruz." Masalcım yatmana 15 dakika kaldı " dediğimde bazen "ooo ne güzel çok zamanım var", bazen ise "annneeeee o kadar az mı ?" cevabıyla karşılaşıyorum. Dolayısı ile iş başa düştü, şu saat ve zaman kavramlarının bir üzerinden geçelim istedim.

Bu konuda beğendiğim iki kitap ve iki eğitici oyundan bahsetmek istiyorum :

Mikado Çocuktan "

cocuk-kitabi-secimi-ve-her-cocuga-okunmasi-gereken-bir-kitap--kutuphanedeki-aslan--cocuk-kitaplari

Kitapları, okumayı seven ve kitaplara hakettikleri değeri veren bir nesil yetiştirmek kolay değil. Bir çocuğa ‘kitap oku yavrum çok faydalı’ demekle iş bitmiyor. İş bizlerde, yani ebevynlerde bitiyor... Siz kitap okuyormusunuz ? Çocuğunuz sizi kitap okurken görüyor mu? Evde bir kitaplığınız var mı? Çocuğunuza kitap alıyormusunuz ve alırken nelere dikkat ediyorsunuz?