Blog

meteden-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba ! Bugün "Çocuklardan Kitap Önerileri" köşesinin konuğu Mersin´den 5,5 Yaşındaki METE ! Mete´nin en sevdiği kitaplar bakalım hangileri imiş?

Mete´ye ve tabii ki annesine emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)

Keyifli okumalar !

Kitapkurduanne


#KitapKurduAnne
cocuklar-ve-dunyamiz-cocuk-egitimi

Merhaba,

Bir süre önce sosyal medya hesaplarımdan Masal´la kullandığımız dünyamızla ilgili atlaslar ve yapbozların fotoğrafını paylaşmış ve blog´da detaylıca yazacağımı söylemiştim. Nihayet bugün toparlamayı başardım, umarım işinize yarar. Özellikle benimki gibi coğrafya meraklısı bir kızınız varsa çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.


1. Bizim Dünyamız / İlk Resimli Atlasım, National Geographic

semihten-kitap-onerileri-(-8-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri


Merhaba !

Bir süredir "Çocuklardan Kitap Önerileri" bölümüne yeni öneriler ekleyememiştim, nihayet Konya´dan sevgili Ayşe İnan ve 8 yaşındaki oğlu Semih´ten kitap önerileri geldi. Şimdi sizleri Ayşe hanım ve Semih´in kitap dünyası ile baş başa bırakıyor ve emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)




#KitapKurduAnne
cocuklar-icin-kitap-ayrac-yapim-onerileri-kitapkurduanne-etkinlik

Merhaba,

Kitapkurduanne hangi etkinliği önerir? Tabii ki kitapla ilgili olanları :) İşte size bazı "Çocuklar İçin Kitap Ayıracı Yapım Fikirleri"


Çocuklarımızın ekran karşısına kitlenmesi, başını televizyondan, bilgisayardan kaldırmaması hepimizin ortak sorunu. Özellikle kış aylarında çocukları sihirli ekranların karşısından kaldırmak biraz daha zor. Yaz aylarında parkta, bahçede oynayan, açık havada koşup zıplayarak enerjisini atan çocukla...

laradan-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba !

Geçenlerde sosyal medya hesaplarımdan "Kitaplarını bizlerle paylaşacak Minik Kitapkurtları Aranıyor" ilanıma çok hızlı bir şekilde dönen ve zaten annesi Günce hanım ile birlikte instagram´da "books of lara" adı ile beğendiği kitapları paylaşan 5,5 yaşındaki Lara´nın en sevdiği kitaplar hangileri acaba ?

Lara ve annesi 20 tane en çok sevdikleri kitabı belirlemişler, sıralamanın karışık olduğunu ayrıca belirttiler :) Kitapların Kitap...

zeynep-cemali-2017-oyku-yarismasi-basvurular-basladi--kitapkurduanne-edebiyat-dunyasindan-haberler

Merhaba !

2016 Yılında "Adalet" teması üzerine 6-7-8. sınıf öğrencilerinin öykülerinin yarıştığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması´nın ödülleri geçenlerde Günışığı Kitaplığının düzenlediği edebiyat gününde sahiplerini buldu.

Yarışma için 2017 senesi için seçilen tema : ADALET

Yarışmaya katılım için başvurular başladı ve 23 Mayıs´a kadar devam edecek, ilgilenenler için detayları aşağıda bulabilirsiniz



2017´de öyküler "dayan...

elifin-kitap-bahcesi-7-yasindaki-eliften-kitap-onerileri-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba !

Bugün sizleri 7 yaşındaki tatlı Elif ve annesi Ayşe hanım ile tanıştırmak istiyorum. Hatırlarsanız sosyal medya hesaplarımdan bir ilan ile "Kitapkurduanne Çocuklardan Kitap Önerileri" başlığı altında yayınlanmak üzere kitap önerileri yapacak kitapkurdu minikler aradığımı iletmiştim. İşte Elif bu yolla bana ulaştı, çok ta iyi yaptı. Annesi ile çok emek harcayarak, çok özenerek harika bir çalışma yapmışlar, bir kez de buradan özellikle başta bizimle sevdiği kitapları paylaştığı,...

bu-beden-benim--cocuk-bedenime-dokunma--cocuk-kitaplari

Merhaba !

Daha evvel çocuklarımızın cinsellikle, karşı cinsi ve kendi bedenlerini tanıma ve kendini koruma, özel bölgelerinin farkına varma konularında ara ara tanıttığım kitaplar oldu. Tüm bu kitapları maalesef ki günümüz koşullarında alıp okumamız, çocuklarımızı bilinçlendirmemiz her şeyden çok önem taşır bir hale geldi. Bu sebeple bu kitapları ortak bir başlık altında toplamak ve tekrar dikkatinizi çekmek isted...

sinirlarini-asan-cocuklar-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Merhaba !


Anat Baniel ismini duymuş muydunuz? Ben bu kitabı okuyana kadar haberdar değildim... "Sınırlarını Aşan Çocuklar" israil doğumlu Amerika´da yaşayan, özel gereksinimli çocuklarla çalışan ve hayatını onlara adayan Anat Baniel´in kitabı.

Otizm, Asperger Sendromu, dikkat eksikliği, hiperaktivite g...

kemalin-londra-gunlugu-ve-bana-hatirlattiklari-----cocuk-kitaplari

Merhaba !


Ben bu hafta sevgili Özge Lokmanhekim´in yeni çıkan "Kemal´in Londra Günlüğü" isimli çocuk kitabının lansmanına Happy Nest´e gittim. Gitmeden önce henüz kitabı okumamış, Özge ile de daha evvel bir kez karşılaşmıştım.

İçeriye girdiğimde kendimi "Londra" da hissettim desem yeridir, çok uğraşılarak hazırlanıldığı çok belli idi... Zaten fotoğraflardan da anlayacaksınız...


#KitapKurduAnne
cocuklara-kitap-okumak-ve-masal-ile-okuma-maceramiz-cocuklar-ve-kitaplar

Merhaba !

Uzun zamandır yazmak istediğim bir türlü kendimi toparlayıp da kağıda dökemediğim bir yazı bu. Masal ile okuma maceramız !

Masal 2010 yılının Haziran ayında doğdu, hamileliğimde veya ilk üç ay ona kitap okumadım, açıkçası aklıma da gelmedi, daha çok kendi uydurduğum veya sevdiğim şarkıları söyle...

basparmak-cocuklar-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Merhaba, bundan sonra yetişkinlerin ve özellikle de ebeveynlerin okumasını önerdiğim kitaplara blogda "Yetişkinlere ve Ebeveynlere Kitap Önerileri" kategorisinde yer vereceğim.

İlk kitabımız da Yalvaç Ural´ın Yapı Kredi Yayınlarından çıkan yeni kitabı "Başparmak Çocuklar"...

#KitapKurduAnne
ekin-kucuk-oneriyor---8_5-yas-cocuklardan-kitap-onerileri

Sevgili Ekin Küçük, Berna Küçük ün kızı ve 8,5 yaşında, tam bir kitap kurdu. O kadar iyi bir kitap zevkine sahip ki önerilerinden tüm çocuklar faydalansın istedim. Kitapların bazılarını site içinde önerilerde de bulacaksınız, bir kısmı ise benim de Ekin in önerisi ile hemen edinip biran evvel siteye ekleyeceğim kitaplar..

#KitapKurduAnne
ela-saruhanoglu-oneriyor-cocuklardan-kitap-onerileri

Ela Saruhanoğlu Öneriyor.. ( Yaş 11)

Merhaba,

Bundan sonra blogda farklı yaş gruplarından kitap okumayı seven çocuklardan kitap önerilerine yer vereceğim. Okunacak çok kitap var ve özellikle 7-8 yaş üzeri çocuk kitapları önerilerini sitede zenginleştirmek ve çocuklar tarafından okunarak test edilip onaylanmış kitapları sizlerle paylaşmak için böyle bir yöntem geldi aklıma.

İlk olarak Ela ile başlıyoruz, Ela 11 yaşın...