Blog

meteden-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba ! Bugün "Çocuklardan Kitap Önerileri" köşesinin konuğu Mersin´den 5,5 Yaşındaki METE ! Mete´nin en sevdiği kitaplar bakalım hangileri imiş?

Mete´ye ve tabii ki annesine emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)

Keyifli okumalar !

Kitapkurduanne


#KitapKurduAnne
hadi-bakalim---egitici-oyun-onerisi-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Merhaba,


Bugün sizlere Masal ile son dönemde oynamaktan çok keyif aldığımız bir oyundan bahsetmek istiyorum.

Oyunun adı : Hadi Bakalım

İki veya daha fazla oyuncu ile oynanabiliyor, etrfaında harfler olan bir oyun ünitesi ve bu ünitenin altında bir bölmede yer alan soru kartlarından oluşuyor.

Soru kartlarının en üstündeki kart çekiliyor ve örneğin "Vücudunuzun Bir Parçası" adlı soru geliyor,

Sıra ile tüm oyuncular bir harf seçerek o harfle başlayan vücu...

semihten-kitap-onerileri-(-8-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri


Merhaba !

Bir süredir "Çocuklardan Kitap Önerileri" bölümüne yeni öneriler ekleyememiştim, nihayet Konya´dan sevgili Ayşe İnan ve 8 yaşındaki oğlu Semih´ten kitap önerileri geldi. Şimdi sizleri Ayşe hanım ve Semih´in kitap dünyası ile baş başa bırakıyor ve emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)




#KitapKurduAnne
laradan-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba !

Geçenlerde sosyal medya hesaplarımdan "Kitaplarını bizlerle paylaşacak Minik Kitapkurtları Aranıyor" ilanıma çok hızlı bir şekilde dönen ve zaten annesi Günce hanım ile birlikte instagram´da "books of lara" adı ile beğendiği kitapları paylaşan 5,5 yaşındaki Lara´nın en sevdiği kitaplar hangileri acaba ?

Lara ve annesi 20 tane en çok sevdikleri kitabı belirlemişler, sıralamanın karışık olduğunu ayrıca belirttiler :) Kitapların Kitap...

elifin-kitap-bahcesi-7-yasindaki-eliften-kitap-onerileri-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba !

Bugün sizleri 7 yaşındaki tatlı Elif ve annesi Ayşe hanım ile tanıştırmak istiyorum. Hatırlarsanız sosyal medya hesaplarımdan bir ilan ile "Kitapkurduanne Çocuklardan Kitap Önerileri" başlığı altında yayınlanmak üzere kitap önerileri yapacak kitapkurdu minikler aradığımı iletmiştim. İşte Elif bu yolla bana ulaştı, çok ta iyi yaptı. Annesi ile çok emek harcayarak, çok özenerek harika bir çalışma yapmışlar, bir kez de buradan özellikle başta bizimle sevdiği kitapları paylaştığı,...

tatilde-bir-hayat-kurtarici-oyun-uno-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Merhaba,

KitapkurduAnne Eğitici Oyun ve Oyuncak önerileri bölümünde, çok sık olmasa da Masal´ın kendi başına veya beraberce oynadığımız oyunlara ve oyuncaklara yer vermeye çalışıyorum. Malum piyasada her şey gibi oyun ve oyuncakların da inanılmaz bir çeşidi, ucuzu, pahalısı, iki kere oynanıp bir kenara atılanı, ilgi çekeni çekmeyeni ve en çok da bir işe yarayanı/yaramayanı var.

Burada işe yaramaktan kastım :

* Çocuğun ilgisini çekiyormu/ oynarken zevk alıyor mu?

* Bir ...

lattjo-6-oyun-birarada-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Merhaba,

Geçenlerde Masal´ın odasına sığışamayan kitap ve oyuncaklar için bir düzenleme çözümü bulmaya İkea´ya gitmiştik, uzun zamandır gitmediğim için gene gözüm döndü ve eşimin "Akça her şeyi bakıp incelemek zorunda mısın?" sorularına maruz kalarak uzunca bir tur attık. Çocuk bölümünde rastladığımız Lattjo ( fiyatı da 39,90TL idi sanırım) ilgimi çekti. Malum kutu oyunlarını pek seviyorum ve Masal´dan bile daha çok ilgileniyorum :)

Lattjo kutusunda toplam 6 tane oyun var, çok aca...

bumed-cocuk-senligi-kitapkurduanne-istanbul-etkinlikler

Merhaba,

İstanbul´da oturan ve yazokulu arayışı içinde ol anlar için alternatifler bulabilecekleri ve aynı zamanda çocukların çeşitli aktivitelere katılabilecekleri Bümed Çocuk Şenliği ve Yaz Okulları Tanıtım Günü bu pazar ( 8 Mayıs 2016 ) ...


İlgile...

basparmak-cocuklar-yetiskinlere-ve-ebeveynlere-kitap-onerileri

Merhaba, bundan sonra yetişkinlerin ve özellikle de ebeveynlerin okumasını önerdiğim kitaplara blogda "Yetişkinlere ve Ebeveynlere Kitap Önerileri" kategorisinde yer vereceğim.

İlk kitabımız da Yalvaç Ural´ın Yapı Kredi Yayınlarından çıkan yeni kitabı "Başparmak Çocuklar"...

#KitapKurduAnne
ekin-kucuk-oneriyor---8_5-yas-cocuklardan-kitap-onerileri

Sevgili Ekin Küçük, Berna Küçük ün kızı ve 8,5 yaşında, tam bir kitap kurdu. O kadar iyi bir kitap zevkine sahip ki önerilerinden tüm çocuklar faydalansın istedim. Kitapların bazılarını site içinde önerilerde de bulacaksınız, bir kısmı ise benim de Ekin in önerisi ile hemen edinip biran evvel siteye ekleyeceğim kitaplar..

#KitapKurduAnne
ela-saruhanoglu-oneriyor-cocuklardan-kitap-onerileri

Ela Saruhanoğlu Öneriyor.. ( Yaş 11)

Merhaba,

Bundan sonra blogda farklı yaş gruplarından kitap okumayı seven çocuklardan kitap önerilerine yer vereceğim. Okunacak çok kitap var ve özellikle 7-8 yaş üzeri çocuk kitapları önerilerini sitede zenginleştirmek ve çocuklar tarafından okunarak test edilip onaylanmış kitapları sizlerle paylaşmak için böyle bir yöntem geldi aklıma.

İlk olarak Ela ile başlıyoruz, Ela 11 yaşın...