Blog

meteden-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Merhaba ! Bugün "Çocuklardan Kitap Önerileri" köşesinin konuğu Mersin´den 5,5 Yaşındaki METE ! Mete´nin en sevdiği kitaplar bakalım hangileri imiş?

Mete´ye ve tabii ki annesine emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)

Keyifli okumalar !

Kitapkurduanne


#KitapKurduAnne
ceren-kerimoglu-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri

Merhaba !

KitapkurduAnne Yazar ve Çizer Söyleşileri Köşesi´nin bugünkü konuğu sevgili Ceren Kerimoğlu... Elma Yayınevinden çıkan doğa ve çevre üzerine yazdığı hikayelerini, annesi tarafından kolaj tekniği ile resimlenmiş haliyle gözünüzün önüne getirebilirsiniz.

Sakız Ağacı, İnatçı Tohum, Poşetto, Okyunus´a Özgürlük, Kırmızı Denizyıldızı, Küçük Bulut Sirus, Yaprağın Renkleri kitaplarının yazarı Ceren Hanım içtenlikle sorularımı yanıtladı, umarım siz de okurken benim kadar keyif al...

tulin-kozikoglu-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri

Merhaba !

Çocuk kitaplarıyla tanışmam Masal´ın doğumundan hemen sonra oldu, yaklaşık altı senedir önce bir anne olarak kızıma doğru kitabı bulma ve okuma amaçlı, ardından ise bir hobi haline dönüşen, içimdeki çocuğu besleyen "çocuk kitapları" denildiğinde Tülin Kozikoğlu, benim ilk aklıma gelen çocuk kitabı yazarlarındandır... Bu sebepledir kiKitapkurduAnne Yazar ve Çizer Söyleşileri için,

#KitapKurduAnne
nitelikli-nicelik-cocuk-kitaplari

Merhaba !

Şimdi diyeceksiniz ki ne demek şimdi bu "Nitelikli Nicelik"... Son dönemde aslında sevindirici olması gereken bir şekilde çocuk edebiyatı alanında ülkemizde ciddi bir hareketlenme var. Basılan kitap sayısında çok ciddi bir artış var, hem yerli yazarların hem de çevirilerin, gün be gün "yeni" olarak raflarda yerini alan kitapların yüzümüzü güldürmesi lazım değil mi?

Çocuk edebiyatını yakından takip etmeye çalışan, yeni çıkan kitaplardan az çok haberdar olan birisi olarak ...

iyi-kitap-7-yasinda-cocuk-kitaplari


Merhaba !

Tudem Yayıncılık´ın çok çok sevdiğim Çocuk Kitapları dergisi "İyi Kitap" 7 yaşına girdi ! İyi Kitap´ı bilmeyenler için biraz bahsedeyim, Tudem Yayıncılık tarafından aylık olarak yayınlanan Çocuk Edebiyatı üzerine çıkan bir dergi. Dergi ücretli değil, basılı olarak biraz zor bulunsa da internet üzerinden de www.iyikitap.netadresinden de takip edilebiliyor, üstelik eski sayılarına da ulaşabiliyorsunuz.

Geçen...

defne-ongun-muminoglu-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri


Merhaba !

2016 Yılına hızlı bir başlangıç yapalım istedim, bu blog, söyleşiler, köşeler canlı kalsın beslensin ve yenilensin istiyorum yeni yılda, umarım gerçekleştirebilirim !

Yeni yılın ilk söyleşisini Defne Ongun Müminoğlu ile yaptık, tam da biz Masal ile Burcu ile Berk serisine eklenen son üç kitabı almışken, harika bir zamanlama oldu !

Defne Ongun Müminoğlu hem ünlü çocuk ve gençlik edebiyatı yazarlarımızdan İpek Ongun´un kızı, hem www.sifirkilometrebizdiklar...

parmak-kiz-ve-cocuk-gelinler-cocuk-kitaplari

Merhaba !

Hans Christian Andersen´in ünlü hikayesi Thumbelina veya bizdeki adı ile Parmak Kız´ı çoğunuz bilirsiniz sanırım. Hikaye için iki ayrı yayın evinden kitap almıştım, biri Can Yayınlarından diğeri de İş Kültür Yayınları İlk Okuma Hikayelerinden.

Kitapların ikisini de önce ben okudum, sonra dedim ki ben herhalde bir şeyleri anlamadım bu hikayelerde başka anlatılmak istenen şeyler olmalı. Bir süre sonra tekrar okudum rahatsızlığım daha da arttı. Kafamda bin tane soru, pek ya...

cocuklara-kitap-okumak-ve-masal-ile-okuma-maceramiz-cocuklar-ve-kitaplar

Merhaba !

Uzun zamandır yazmak istediğim bir türlü kendimi toparlayıp da kağıda dökemediğim bir yazı bu. Masal ile okuma maceramız !

Masal 2010 yılının Haziran ayında doğdu, hamileliğimde veya ilk üç ay ona kitap okumadım, açıkçası aklıma da gelmedi, daha çok kendi uydurduğum veya sevdiğim şarkıları söyle...