miknatisli-kelime-oyunlarimiz-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Mıknatıslı Kelime Oyunlarımız


Merhaba !

Bugün sizlere Masal ile çok severek oynadığımız iki oyundan bahsetmek istiyorum. Aslına bakarsanız her ikisi de okuma yazma bilgisi gerektiriyor ama Masal yavaş yavaş okumaya başladığı ve harflerle çok ilgili olduğu için zevkle oynuyoruz birlikte.

Bu mıknatıslı seride aslına bakarsanız birçok çeşit var, benim en sevdiğim tarafı da çok kullanışlı, hafif, az yer kaplayan oyunlar olması ve özellikle seyahat için kolay taşınabilir olmaları. "Mıknatıslı Sihirli Kelime" bildiğiniz "Scrabble" oyunu aslında ve onun küçültülerek mıknatıslı hale getirilmiş olanı. 2-4 oyuncu ile oynanıyor ve amaç tabii ki kelimeleri oluşturarak en fazla puanı toplamak. 120 adet mıknatıslı taştan oluşuyor.







İkinci oyun ise Adam Asmaca, Magnetic Hangman ben bu oyunu İngilizce tercih ettim, biraz İngilizce´sine da faydası olsun Masal´ın diye. Gene iki veya daha fazla oyuncu ile oynanıyor ve 126 tane harf magneti ile 11 zebra magneti yer alıyor, karşınızdaki kişinin tuttuğu kelimeyi harf söyleyerek bulmaya çalışıyorsunuz. Her yanlış söylediğiniz kelime için de zebra adım adım dar ağacına gidiyor.







Bu oyunlar dışında Sudoku, Tangram, Domino gibi farklı çeşitleri de var, oyunların tüm çeşitlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Yaz tatili yaklaşırken, ağırlık yapmadan sahile, uçağa, trene, doğaya her yere taşıyabilirsiniz !


P.S : KidzMotto´da Başka Neler Mi Var?





Keyifli oyunlar,

KitapkurduAnne