miknatisli-dunya-yapbozu--janod-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Mıknatıslı Dünya Yapbozu -Janod


Merhaba !

Bundan bir ay kadar önce aşağıda detaylı fotoğraflarını da görebileceğiniz bu mıknatıslı yapbozu aldım Masal´a, beni uzun zamandır takip edenler arada yazdıklarımdan bilirler, Masal atlaslara, haritalara, farklı ülkelere ve şehirlere çok meraklı bir çocuk. Son bir senedir Orchard Toys´dan aldığım 150 parçalık World Map - Dünya Haritası Yapbozu artık fazla yapılmaktan gündemden biraz düşmeye başlamıştı ( bu yapbozu da ayrı bir yazıda anlatacağım).

Yapboz sert bir zemin üzerine mıknatıslı parçalardan oluşuyor, duvara asılabiliyor ve parçaları gayet kalın ve sert. Yalnız bir kutusu olmadığı için parçalara iyi bakmak gerek çünkü kolayca kaybolabilir. Son dönemde aldığım ve Masal´ın hakkını gerçekten vererek oynadığı ve eminim uzun süre oynamaya ve dolayısı ile öğrenmeye devam edeceği bir yapboz oldu.



En sevdiği şey ise benim, babasının ve diğer aile fertlerinin daha evvel gezdiği yerleri harita üzerinde bulmak ! Benim en büyük hayalim ise Masal ile birlikte bu harita üzerinde olabildiğince çok ülkeye, diyara seyahat etmek, bu da benim evrene bugün için mesajım olsun !



Biraz da teknik bilgi vereyim :

Yapboz toplam 92 parçadan oluşuyor ve boyutları : 77cm * 46cm

Her ülkenin ismi, başkenti ve bu ülkeyi temsil eden bir resim yer alıyor. Her kıta farklı bir baz renge boyandığı için parçaları doğru kıtaya yerleştirmek daha kolay oluyor. Yapboz üzerinde 7 Yaş ibaresi var fakat bildiğiniz gibi Masal henüz 6 bile olmadı, gayet güzel vakit geçiriyor. Tabii ki bu çocuğun ilgisine göre değişebilir.

Bu arada yapbozun parçaları ahşap ! Yapbozun tanıtımına ayrıca burayı tıklayarak da ulaşabilirsiniz. Örneğin ilkokula başlamış çocuğunuz için mükemmel bir hediye olabilir!




Çocuğunuzun haritalara, atlaslara ilgisi var ise aşağıdaki kitaplar da ilgisini çekebilir :


* 3 Boyutlu Resimli Dünya Atlası

* Bizim Dünyamız -İlk Resimli Atlasım

* Çocuklar İçin Resimli Atlas

* 3 Boyutlu Gezi Atlası

* Çıkartmalı Dünya Atlası


Not : Ben yapbozu Happy Nest´ten aldım, internete yazdığınızda alabileceğiniz yerler çıkıyor karşınıza.

Sevgilerimle...

KitapkurduAnne